Afbreken en vervangen van asbest daken in de industrie

Veilig uw asbest dak laten verwijderen in industrie door HWV Facilities nv. Wenst u een asbest dak of een eternit golfplaten dak te vervangen door een geïsoleerd sandwichpanelen dak, dan bent u bij ons aan het juiste adres. 

HWV Facilities, de specialist in asbestdaken verwijderen en eternit golfplaten voor industrie.

Welke sanering of verwijdering van asbest voert HWV Facilities uit?
Als industrieel dakdekkersbedrijf legt HWV Facilities zich voornamelijk toe op het verwijderen van industriële hechtgebonden asbest daken.

Deze asbestdaken vertonen meestal geen beschadigingen en hebben een erg klein risico op asbest vezelvrijgave. De techniek bij het verwijderen van asbest daken wordt ook wel vaak genoemd als asbestverwijdering onder éénvoudige handelingen.

Voor deze afbraakwerken van asbest mogen enkel uitvoerend personeel mits de nodige opleiding aan het werk gezet worden.

Onder hecht gebonden asbest wordt conform het KB 16/03/2006 verstaan: asbestcement, asbesthoudende tegels en vloerbekledingen, asbesthoudende bitumen en roofingsproducten en asbesthoudende pakkingen en dichtingen waarvan het bindmiddel bestaat uit cement, bitumen, kunststof of lijm die niet beschadigd zijn of in goede staat verkeren.

Enkel indien de asbest daken eenvoudig gedemonteerd, weggenomen en verpakt kunnen worden zonder dat daarbij de toestand van de materialen verandert, kunnen ze via de techniek van eenvoudige handelingen verwijderd worden.

Gezien het hoger risico op vezelvrijstelling bij de verwijdering van bovengenoemde asbest daken, zal HWV Facilities die de asbestverwijderingswerken uitvoert, teneinde het risico op blootstelling aan asbest te beheersen, vezelverspreiding in de omgeving te minimaliseren en bijgevolg contaminatie van de overige materialen te voorkomen, de noodzakelijke maatregelen treffen bij de verwijdering van de asbest daken en eternit golfplaten.

HWV Facilities verwijderd voornamelijk in industrie asbest daken en metalen daken onderhevig aan chroom 6 en renoveert deze industriedaken met sandwichpanelen van het merk Joris Ide of Kingspan. Deze dakisolatie panelen worden vakkundig en snel geplaatst op de bestaande dak structuur.

Onder voorwaarden is een premie voor asbestverwijdering en het bijkomend isoleren van het industrieel dak verkrijgbaar.


Waarom uw asbest dak of asbest eternit golfplaten laten verwijderen?
Daken die asbest bevatten zijn minimaal 25 jaar oud. Door slijtage van regen en wind zorgen deze weersomstandigheden ervoor dat asbestvezels vrijkomen uit deze asbest daken. Deze asbest vezels zijn mogelijk kankerverwekkend en komen in de lucht en grond terecht. Bijgevolg zijn deze hierdoor schadelijk voor mens en milieu. Actueel is het interessant om uw asbest dak te laten verwijderen door de nieuwe asbest verwijderingspremie van de Vlaamse overheid. HWV Facilities kan u helpen bij het vaststellen of uw dak al dan niet asbest bevat.


Hoe een premie voor het verwijderen van asbest daken en dakisolatie aanvragen?
Sinds 1 januari 2021 voorziet de Vlaamse regering een premie of subsidie voor het verwijderen van asbest. Deze premie voor asbest verwijdering of dakisolatie kunt aanvragen bij uw netbeheerder bv. bij onder andere Fluvius. De premie bedraagt momenteel 8 euro per vierkante meter voor wie asbest golfplaten, asbest daken, enz. vakkundig laat verwijderen door een erkend aannemer. In combinatie met het isoleren van het dak kan deze premie verhoogt worden tot 12 euro per m2. Uw dakisolatie dient actueel te voldoen aan dakisolatie Rd ≥ 4,5 m2 K/W.
Opgelet subsidies en premies voor asbest verwijderen van daken en dakisolatie kunnen steeds wijzigen. Check daarom steeds de website van de Vlaamse overheid of van o.a. Fluvius.
HWV Facilities uit Izegem helpt u graag bij het verwijderen van asbest daken en eternit golfplaten. Ook bij de aanvraag van uw asbest verwijderingspremie en dakisolatie premie kunt u steeds op ons rekenen als erkend aannemer.