Kunststof ladders en kunststof bordessen en vloeren op maat voor industrie

HWV Facilities maakt naast kooiladders in aluminium op maat ook kooiladders en bordessen in kunststof. Voor de voedingsindustrie worden naast inox bordessen en vloeren in RVS vaak gebruik gemaakt van kunststof looppaden en vloeren om het gewicht te beperken. Onze GVK kunststof looppaden op daken zijn optioneel voorzien van een anti- slipbaar, borstwering of levenslijn.

Welke voordelen bieden kunststof bordessen, vloeren en looppaden in industrie?

Kunststof bordessen worden gebruikt voor vele industriële toepassingen. Een kunststof bordes biedt  veel voordelen ten opzichte van de meer bordessen of kooiladders in aluminium, staal of inox. Kunststof is namelijk zeer sterk, corrosiebestendigheid, licht in gewicht, hygiënisch en heet een lange levensduur. Ook zijn de gekozen kunststof roosters en traptreden veilig tegen valgevaar en uitglijgevaar. Voor toepassingen van looppaden op daken of bordessen op maat bestaat de mogelijkheid om aluminium of inox bordessen te combineren met kunststof rooster. Daarnaast bieden tal van voordelen zich aan bij de keuze van kunststof bordessen of vloeren.

  • chemische resistentie tegen agressief bijtende stoffen en zuren
  • veel lichter dan staal: GVK roosters wegen tot de helft minder dan metalen roosters
  • hygiënisch en makkelijke reiniging, ideaal in de voedingssector
  • anti slip en anti val voordelen ten op zichte van metalen bordessen en looppaden
  • weinig tot géén onderhoud van kunststof kooiladders of bordessen
  • mogelijk voorzien van gele markeringen en een antistatische toplaag
  • elektrisch en thermisch niet-geleidend
  • eenvoudig te verwerken en monteren tijdens de montage op locatie

In welke sectoren worden kunststof looppaden, bordessen of kooiladders gebruikt?

HWV Facilities plaatst voornamelijk kunststof roosters en vloeren in de waterzuiveringssector en de voeding over gans België. In eigen atelier worden kunststof kooiladders, loopvloeren op trappen volledig in 3D uitgetekend. Een combinatie met andere metalen constructies en integraties is mogelijk. Na goedkeuring van de klant gaan we aan de slag in atelier en monteren we de bordessen, trappen of kooiladders altijd eerst voor. Installatie gebeurt door opgeleide mensen die dagelijks monteren in de industriële sector.